استفاده از ظروف مسی در آشپزی و پذیرایی به هزاران سال قبل برمی گردد.

علاوه بر این، این ظروف علاوه بر ظاهر جذاب، خواص دیگری نیز دارند.

مس خواص، فواید و مضرات بسیاری دارد و نحوه استفاده و نگهداری از این ظروف در این مقاله مورد بررسی قرار گرفته است.

ما با بحث در مورد چگونگی ساخت ظروف شروع می کنیم.

ظروف مسی به دو صورت پرس (دستگاهی) و چکش (دستی) ساخته می شوند.

در روش ماشینی:
این روش شامل ماشین های خم کن برای شکل دادن ظروف است.

این مجموعه ظروف دارای خطوط موازی نازکی است.

در روش چکش کاری:
یک هنرمند پس از قرار دادن ظروف مسی در کوره، با استفاده از چکش ظروف مسی را شکل می دهد.


این روش آثار چکشی روی ظروف باقی می گذارد.

معمولاً مس ضخیم تر برای ظروف دست ساز بهترین است

احتمال بیشتری وجود دارد که غذا در این ظروف فرو برود زیرا ماندگاری بیشتری دارند.

علاوه بر این، ظروف چکشی گرانتر از ظروف ماشینی هستند.

یکی از ویژگی های بسیار مهم مس، توانایی آن در انتقال موثر گرما است. (رسانای حرارتی عالی)

پخش یکنواخت حرارت هنگام پخت و پز بسیار مهم است

با ظروف مسی انتقال حرارت بهتر و غذای لذیذ تری دریافت می کنید. علاوه بر این، غذا سریعتر پخته می شود.

ظرف مسی را می توان به درستی تعمیر و نگهداری کرد و عمر ظرف مسی را افزایش داد.

ظروف مسی رنگ خاصی دارند که خانه و میز شما را زیبا جلوه می دهند.

علاوه بر این، مس ضد میکروبی، قارچ کش است و ویروس ها توسط آن از بین می روند.

برخی از نقاط ضعف ظروف مسی

نقطه ضعف عمده مس سمی بودن آن است. لازم است بدن مقدار کمی مس مصرف کند. در مورد تأثیر مس می توانید در ویکی پدیا بیشتر بخوانید.

در ضمن زیاده روی در مصرف آن باعث مسمومیت می شود.

از قلع برای محافظت در برابر مسمومیت استفاده می شود و فلز قلع باید در داخل گلدان ها استفاده شود (رنگ سفید).

همچنین مشکل سیاه شدن ظروف مسی در نزدیکی شعله گاز وجود دارد. ظروف تزئینی البته مشکلی ندارد.

روش های تمیز کردن برای حل این مشکل را مطالعه کنید.

نکات استفاده از ظروف مسی:

هنگام کار با ظروف مسی به این نکات توجه کنید:

ظروف مسی در دو رنگ قرمز (مسی) و سفید (قلع شده) موجود است.

استفاده از ظروف سفید برای پخت و پز، نوشیدنی ها، ترشی ها و سایر موادی که فلز مس را حل می کند، توصیه می شود.

اگر این مواد سفید هستند، سطح در تماس با آنها باید قلع کاری شود

مسمومیت با مس زمانی اتفاق می افتد که مقدار زیادی از آن توسط بدن جذب شود. (تا زمانی که لایه مس با قلع پوشانده شود مشکلی ندارد)

از ظروف مسی بدون قلع برای غذاهای خشک مانند شیرینی و غیره استفاده کنید.

استفاده از حرارت ملایم و شعله برای افزایش عمر ظروف توصیه می شود.

اگر قلع در حال تعمیر است، باید بدون سرب آبکاری شود

تعمیر قلع قابل انجام است، اما تعمیرات مکرر توصیه نمی شود.

شستشو و نگهداری ظروف مسی:

توجه به موارد زیر ضروری است:

استفاده از سیم در قسمت های قلع بندی شده مانند فضای داخلی گلدان توصیه نمی شود.

در حین پخت ممکن است لایه قلع خراشیده شود و باعث مسمومیت شما با فلز مس شود.

نقطه ضعف مس، تمایل آن به سیاه شدن در هنگام قرار گرفتن در معرض شعله گاز است.

برای نگهداری از یک ظرف مسی زیبا و تمیز می توانیم از روش های زیر استفاده کنیم.

پاک کردن سیاهی:
1- استفاده از نمک دانه درشت، سرکه سفید، اسفنج سفت و مواد شوینده معمولی:

در ابتدا مقداری نمک روی سطح ظرف می ریزیم.

بعد از ریختن سرکه سفید روی ظرف، مقداری نمک به آن اضافه کنید.

بعد از اینکه ظرف را روی اسفنج ریختید، قسمت بیرونی ظرف را با سرکه بشویید. سطح بیرونی ظرف (با استفاده از این روش)
یک ظرف زیبا و تمیز آماده سرو است.

قیمت ظروف مسی زنجان رفع بوی نامطبوع ظرف مسی را با مواد شوینده معمولی (مایع ظرفشویی) و آب بشویید.

برای ظروف کوچکتر می توان از روش زیر استفاده کرد:

یک قابلمه بزرگ را با سرکه، نمک و آب پر کنید.

به محض اینکه آب در قابلمه به جوش آمد ظرف مسی را در آن قرار می دهیم.

قبل از حرکت باید ظرف را تمیز کرد. بعد از اینکه ظرف را از قابلمه خارج کردید صبر کنید تا خنک شود.

پس از شستن ظرف، از مایع ظرفشویی برای شستشوی آن استفاده کنید.

3- نمک، سرکه، آرد:

ابتدا یک فنجان سرکه آماده می کنیم و به آن نمک می زنیم و سپس آرد را اضافه می کنیم تا محلولی یکدست و یکدست شود.

از این محلول برای تمیز کردن ظرف و در انتها از مایع ظرفشویی برای شستشوی مجدد آن استفاده می شود.